ANTICELULITNE NEGE

Home / ANTICELULITNE NEGE /

RET - RADIALNA ENDODERMNA NEGA TELESA

Aparati GREEN WAC nudijo prijazno in enostavno metodo za terapijo sprememb v podkožju in za nego kože, ki je v svetu poznana kot endodermna terapija. Patentirana RET nam tako omogoča izvajanje terapevtsko-estetskih postopkov, ki dokazano uspešno povečujejo mikrocirkulacijo in raztezanje veznega tkiva ter tako bistveno izboljšajo estetski videz tretiranega področja telesa. Glavna vzroka za neželene spremembe kože ter podkožja predstavljata moten pretok krvi in limfe, kar pogojuje kopičenje odpadnih snovi v podkožju, zaradi česar se vezivno tkivo prekomerno razširi in formira kožo pomarančnega reliefa.

RET je terapija z elektronsko kontroliranim nihajočim podtlakom v masažni ventuzi, v kateri nastane krožna kožna guba, ki jo podtlak v potujoči ventuzi razteza, drenira in masira. Z uporabo anticelulitnih učinkovin, ki jih apliciramo na kožo, po kateri potuje ventuza, se začne  intenzivno razgrajevanje podkožnih maščob, saj je penetracija učinkovin neprimerno večja, kot jo lahko nudi ročna masažna aplikacija.

RET je napredna generacija naprav, ki uporabnicam ponuja vrsto prednosti pri odpravi videza pomarančne kože: direktna aplikacija izbranega kozmetičnega medija na kožo tretiranega področja, zvezno pulzirajoči vakuum in varna omejitev stopnje raztezanja kože. Radialni aplikator ob tem poskrbi za raztezanje ventuze v vse smeri, brez vsake nevarnosti za najmanjšo poškodbo tkiva. Dotok sveže krvi in kisika v podkožje na prizadeto mesto se s tem močno izboljša, hkrati pa poteka limfna drenaža, ki skozi limfni sistem odstrani nakopičene odpadne snovi, ki ga v kozmetiki označujemo kot »celulit«. Vezivno tkivo postane ponovno elastično, značilne vdolbine in izbokline v videzu pomarančne kože se zmanjšajo ali izginejo in koža je ponovno gladka, čvrsta in napeta.

RET se uporablja za:

  • zmanjšanje  vseh faz celulita ter za preventivo,
  • povečanje dotoka krvi in kisika ter posledično zmanjšanje  števila in globine obraznih gub,
  • sveže brazgotine,
  • redukcijo podpludb,
  • redukcijo strij.


LD - LIMFNA DRENAŽA ali PRESOTERAPIJA

Aparat GREEN PRESS 12 je moderna mikroprocesorska krmiljena naprava, ki s posebno nadtlačno črpalko vpihava zrak v terapevtske komore. Te komore uporabnici tesno nadenemo od stopal in vse tja do pasu. S tem odličnim aparatom dosežemo kar najboljši približek ročni limfni drenaži. V kombinaciji z radialno endodermno in ultrazvočno terapijo ter body wrapingom je izjemno učinkovita v boju proti celulitu. Limfna drenaža ali presoterapija omogoča odstranjevanje odpadnih snovi in odvečne tekočine iz telesa, obenem pa poskrbi za elastičnost kože. LD pripomore tudi k splošni regeneraciji, saj posledično naredi organizem bolj odporen, ritmični gibi v procesu LD pa hkrati zmanjšujejo napetost in stres. Naloga limfnega sistema je odstranjevanje odpadnih snovi in odvečne tekočine iz telesa, zato tovrstno terapijo v kozmetiki uporabljamo za odplavljanje nakopičenih maščob, ki se grupirajo v podkožju in s tem ustvarijo neestetski pomarančni videz kože.

Ob tem poudarjamo, da ima LD terapija tudi ugodne zdravstvene učinke, saj z njo poskrbimo za stalno odplavljanje odvečne tekočine. Ta v telesu stiska kapilare in povzroča zastajanje tekočine, kar posledično zmanjšuje dotok kisika in krvi v podkožje, to pa ima za posledico kopičenje celulita na nekaterih predelih telesa, kot so noge in zadnjica.

LD se v kozmetiki uporablja za odplavljanje celulita in kot preventiva pri zatekanju nog, za ohranjanje tonusa kože pri hujšanju ali liposukcijah in kot preventiva pri nosečniških strijah. LD je zelo primerna metoda za razstrupljanje telesa tudi takrat, ko nimamo zdravstvenih in ne kozmetičnih težav, saj jih z redno preventivno uporabo LD niti ne boste imeli. Zelo toplo priporočamo anticelulitno terapijo skupaj z BODY WRAPINGOM, ki ponuja odlično in povsem neagresivno oblikovanje telesa.
 BW - BODY WRAPING

Je metoda, ki s povijanjem pospeši absorbcijo apliciranih anticelulitnih pripravkov v podkožje in s tem povečano razgradnjo celulitnih edemov. BW izvajamo s kremami blagovne znamke Afrodita, v svetu vodilnih na področju anticelulitne obdelave telesa.

V našem studiu uporabljamo naslednje Afrodita izdelke:

 - KREMA GRENIVKA- CEKROPIJA, ki ima močan lipolitični učinek in izboljšuje elastičnost kože, pospešuje izločanje vode ter zaostalih  produktov metabolizma kože in podkožnega tkiva.

-CIMET AHA KREMA FORTE, ki pospešuje celično izmenjavo snovi v podkožnem tkivu, aktivira limfni sistem ter pospešuje odvajanje vode ter toksinov iz podkožnega tkiva, obenem pa krepi izgorevanje maščob in spodbuja obnavljanje kože ter tako poskrbi za njeno napetost.
 

Cilji metode in preparatov so:

-      Pospeševanje razgradnje maščob v celicah podkožnega tkiva.

-      Čiščenje kože in podkožja.

-      Aktiviranje in drenaža limfe.

-      Poživitev celotne izmenjave aktivnih snovi v koži in podkožju.

-      Krepitev in povečanje prožnosti vezivnega tkiva.

-      Povrnitev napetosti, prožnosti in gladkosti kože.

-      Negovanje telesa.

-      Obnovitev zaloge vlage.

-      Povečanje naravne sposobnosti kože za izgradnjo hidrolipidnega sloja.

 

UT - ULTRAZVOČNA TERAPIJA

UT je še ena dodana vrednost pri negi obraza, v boju proti celulitu in  v kombinaciji z body wrapingom ter limfno drenažo pa celo eden najboljših načinov za estetsko odpravo pomarančne kože.

Ultrazvočno valovanje ima v telesu dva glavna učinka:

MEHANIČNEGA - kar ima za posledico mikro masažo, ki privede do raztezanja tkiva ter

TOPLOTNEGA  - zaradi trenja med molekulami pride do tvorbe toplote.
 

Ta dva učinka skupaj posledično ustvarjata tretji učinek, in sicer:

BIOLOŠKEGA      - ki omogoča pospešitev regenerativnih procesov v koži,

                        - povzroča raztezanje vezivnega tkiva,

                        - izboljšuje prekrvavitve in

                         - zagotavlja večjo prodornost preparatov globoko v podkožje.Z vsemi naštetimi lastnostmi je UZ zelo uporaben tudi pri negi obraza,  in sicer za:

- odstranjevanje drobnih mrežastih gub na obrazu,

- vtiranje terapevtskih snovi,

- izboljšanje prekrvavitve obraza in

- za terapijo celulita, ki zagotavlja :

- izboljšanje prekrvavitve,

- lepši, manj pomarančni videz kože,

- globinsko vnašanje terapevtskih snovi.

 

TERAPIJA CELULITA:

Aparat uporabljamo pri strankah, ki imajo višji stadij celulita s številnimi vezivnimi spremembami, ki koži dajejo videz izrazitih neravnin in izboklin na koži. Ultrazvočna mikro masaža raztegne vezivna tkiva in izboljša videz in zdravstveno stanje kože. Zaradi gretja se izboljša tudi prekrvavitev kože, s tem posledično pa se poveča dotok sveže krvi in vnos kisika. Aparat uporabljamo hkrati z različnimi anticelulitnimi kremami, ki s pomočjo ultrazvoka in ionoforeze prodrejo globlje v tkivo. S tem dosežemo dvojni učinek, saj ultrazvok in aktivne sestavine krem močno izboljšajo končni rezultat terapije. Po ultrazvočni terapiji naredimo še body wraping in nato strojno limfno drenažo, ki iz telesa odstrani odpadne produkte metabolizma in pripomore k lepšemu in bolj zdravemu videzu kože.


NEGA OBRAZA

Ultrazvočno terapijo pri negi obraza zelo uspešno uporabljamo za odstranjevanje manjših gubic, za izboljšanje prekrvavitve in tonifikacijo vezivnega tkiva, z ionoforezo pa zagotovimo vnašanje hranilnih substanc globlje v podkožje.